روانشناسی

روانشناسی موسیقی چیست؟

روانشناسی موسیقی هم به عنوان شاخه ای از موسیقی شناسی و هم به عنوان نوعی از مطالعات روانشناسی تکمیلی در نظر گرفته می شود. این اثر موسیقی را بر مردم، هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی بررسی می کند. روانشناسی موسیقی که اکنون به طور رسمی در چندین دانشگاه تدریس می شود، به شاخه ای جذاب از علم تبدیل شده است که هنوز در آزمایش و تأثیر آن نسبتاً جدید است.

موسقی مهم ترین بخش فرهنگ مردم جهان است. زندگی روزمره ما با موسیقی احاطه شده است و تمام جنبه های زندگی را در برگرفته. موسیقی به عضو جدانشدنی همه چیز تبدیل شده است. چه از آهنگ های تجاری برای تبلیغ محصولات گرفته تا آهنگ های درون آسانسور و آهنگ های درون آی پد. فرقی ندارد مویسقی چه از طریق آواز باشد یا سازها آن را بنوازند، موسیقی بشریت را در آغوش گرفته است. امروزه محققانی زیادی تلاش می کنند تا متوجه شوند که موسیقی چه تأثیری بر ذهن و جسم انسان دارد و آیا می توان شرایط روان شناختی خاصی را با استفاده از اشکال مختلف موسیقی تغییر داد. اینجا را بخوانید.

روانشناسی موسیقی رشته وسیعی است که عناصر علم موسیقی سنتی را با مطالعات روانشناسی کاربردی، انسان شناسی فرهنگی و مطالعه شناخت و سایر رشته ها ترکیب می کند. برخی از حوزه‌هایی که در حال حاضر مورد مطالعه قرار می‌گیرند شامل تأثیرات آیین‌های موسیقی مانند کنسرت‌ها، دلایل روان‌شناختی ترجیحات موسیقی، و مطالعه اجرای موسیقی است. هر یک از این زمینه ها می تواند کمی در مورد تأثیر موسیقی بر افراد به محققان بگوید و سرنخ هایی در مورد اهمیت موسیقی به مغز بدهد.

اثرات موسیقی هنگام مطالعه

تحقیقات نشان داده است که گوش کردن به موسیقی هنگام مطالعه در حفظ و یادگیری مطالب به شما کمک می کند. سعی کنید هنگام مطالعه به موسیقی کلاسیک گوش دهید و تأثیر آن را ببنید.

همچنین گوش کردن به موسیقی هنگام مطالعه به شما کمک می کند تا بیشتر یادبگیرید. چگونه این اتفاق می افتد؟

با طولانی تر شدن زمان مطالعه شما. حتما توجه کرده اید که هنگام مطالعه مغز شما سریع خسته می شود و نیاز دارید تا از سر میز بلند شده و مطالعه را قطع کنید. گوش کردن به موسقی باعث می شود مغز شما دیرتر خسته شود در نتیجه شما زمان بیشتری را صرف مطالعه می کنید که زمان بیشتر باعث یادگیری بیشتر می شود.

افراد زیادی از اثرات موسیقی استفاده می کنند؛ با موسیقی آرام یا هیجان زده می شوند. گاهی اوقات به رانندگانی که مشکل اضطراب دارند پیشنهاد می شود از موسیقی آرامش بخش استفاده کنند و این نوع موسیقی را در ماشین خود پخش کنند. در رویداد های مهم ورزشی یا امثال آن از موسیقی برای به هیجان در آوردن ملت استفاده می کنند.  دانشمدان سعی دارند تا درک کنند که چرا موسیقی باعث این چنین رفتاری در انسان می شود.

در حال حاضر چندین دانشگاه برجسته در زمینه روانشناسی موسیقی تخصص دارند. دانشگاه ایالتی اوهایو در ایالات متحده و کالج سلطنتی موسیقی در لندن، انگلستان، هر دو پیشگام در زمینه آموزش روانشناسی موسیقی هستند. علاوه بر این، جوامع برجسته‌ای که هم موسیقی‌شناسان و هم روان‌شناسان را استخدام می‌کنند، در سرتاسر جهان پدید آمده‌اند و تأثیرات موسیقی منطقه‌ای را بر فرهنگ‌های محلی مطالعه می‌کنند.

اگرچه این یک رشته نسبتاً جدید است، روانشناسی موسیقی یکی از قدیمی ترین شیوه های فرهنگی شناخته شده را مطالعه می کند. این ایده که مغز انسان به طور خاص به تونالیته، الگوهای ریتمیک و شیوه های موسیقی آموخته شده واکنش نشان می دهد، مفهومی جذاب است که ارزش کاوش علمی را دارد. با استفاده از فناوری مدرن نقشه برداری مغز و تکنیک های تحقیقاتی پیچیده، ممکن است بتوان اثرات موسیقی بر مغز را شناسایی و کنترل کرد که منجر به مزایای احتمالی برای کسانی که مشکلات ذهنی و حتی جسمی دارند، می شود. فقط زمان نشان خواهد داد که این تحقیق چقدر ارزشمند خواهد بود، اما به نظر می‌رسد که با تبدیل شدن به یک زمینه مطالعاتی برجسته‌تر، علاقه و طرفدارانی پیدا کند. منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا