متفرقه

ورزش برای خلق و خوی شما خوب است ،اما ضربه مغزی نه!

بازی کردن یا بازی نکردن، مسئله این است! همه ما می دانیم که ورزش واقعا برای سلامتی شما مفید است. آیا می دانستید که نشان داده شده است که بازی در یک ورزش گروهی در دوران نوجوانی رشد مغز را بهبود می بخشد و می تواند شما را از ابتلا به اختلال خلقی محافظت کند؟ از طرف دیگر، انجام یک ورزش می تواند شما را در معرض خطر آسیب دیدگی مانند ضربه مغزی قرار دهد. ضربه مغزی آسیبی به مغز است که اغلب هنگام ورزش هایی مانند فوتبال، نت بال و فوتبال اتفاق می افتد. آسیبی که ضربه مغزی می تواند به مغز افراد وارد کند ممکن است خطر ابتلا به اختلال خلقی را در آینده در زندگی افزایش دهد. در این مقاله، ما می‌خواهیم مزایایی را که شرکت در ورزش‌های گروهی می‌تواند برای رشد سالم مغز و سلامت روان ارائه دهد، و همچنین آسیب‌های احتمالی ناشی از ضربه مغزی ناشی از ورزش به عملکرد مغز و خلق‌وخو را مورد بحث قرار دهیم.

نکات بسیاری برای حفاظت از مغز کودکان و نوجوانان وجود دارد. سنین 12 تا 18 سالگی سنین انتقال از کودکی به بزرگسالی است. در این سن مواردی وجود دارد که ممکن است برای مغز خوب نباشد ما دراین مقاله دلیل اهمیت ورزش در سنین نوجوانی را ذکر می کنیم و اینکه چگونه از مغز نوجوانان در برابر اختلالاتی در بزرگ سالی محافظت می کند می پردازیم. همچنین درباره ضربه مغزی یعنی ضربه ای که بدن و یا مغز وارد می شود و مغز را دچار مشکل می کند نیز صحبت می کنیم.

https://honarfardi.com/public-skills/self-confidence/how-to-stop-being-shy-and-low-confidence/

در این مقاله قصد داریم در مورد مواردی مانند افسردگی (احساس غمگینی یا پوچی)، اضطراب (احساس نگرانی یا استرس زیاد) و خودکشی (دیگر نمیل به زندگی کردن) صحبت کنیم. اگر با چنین احساساتی دست و پنجه نرم می کنید یا اصلاً نگران سلامت روان خود هستید، لطفاً با یک بزرگسال مورد اعتماد مانند والدین، معلم یا مشاور یا پزشک خود صحبت کنید.

اختلالات خلقی در نوجوانان

اختلالاتی مثل افسردگی و اضطراب مشکلات بزرگ و متعددی برای افراد به وجود می آورد. داشتن یکی از اختلالات می تواند باعث اختلال در ایجاد رابطه با خانواده و یا دوستان بشود و حتی می تواند علت عدم تمرکز در مدرسه باشد و احساس امید و داشتن انگیزه در یک جوان را برای آینده دشوار کند. هنگامی که شخصی این نوع چیزها را در طول هفته ها یا حتی ماه ها احساس می کند، ممکن است افسردگی (احساس پوچی و پوچی) یا افکار خودکشی (دیگر نمی خواهد زندگی کند) را تجربه کند. اختلالات خلقی، مانند افسردگی و اضطراب در ایجاد افکار و رفتارهای خودکشی (که خودکشی نیز نامیده می شود) نقش دارند. واقعاً مهم است که ما به دنبال راه‌هایی برای جلوگیری از ایجاد اختلالات خلقی باشیم و همچنین راه‌هایی برای کمک به جوانانی که اختلالات خلقی دارند را برای احساس بهتر کمک کنیم.

مغز در دوران نوجوانی دچار تغییرات زیادی می شود. در مورد سلامت روان در جوانان، این تغییرات می تواند مغز را نسبت به آسیب ها کاملاً حساس کند. اجازه دهید با صحبت در مورد نحوه اتصال نواحی مختلف مغز به یکدیگر شروع کنیم. نواحی مغز باید با یکدیگر ارتباط برقرار کنند تا بتوانیم در زندگی روزمره فکر کنیم، برنامه ریزی کنیم و وظایف خود را انجام دهیم. مغز از ماده خاکستری و ماده سفید تشکیل شده است. ماده خاکستری حاوی بدنه سلولی نورون ها (که بلوک های سازنده مغز هستند که اطلاعات را پردازش می کنند) است. ماده سفید از بخش هایی از نورون ها به نام آکسون تشکیل شده است که اتصالاتی هستند که مناطق مختلف ماده خاکستری را به یکدیگر متصل می کنند. در دوران نوجوانی، ماده سفید شروع به تصمیم گیری می کند که کدام نواحی مغز باید بیشتر به هم متصل شوند. به این مثل یک نقشه راه فکر کنید. شهرهای بزرگ بیشتر مورد بازدید مردم قرار می گیرند، بنابراین بزرگراه هایی ساخته می شوند تا اطمینان حاصل شود که مردم می توانند به سرعت و به راحتی به این مکان ها دسترسی داشته باشند. از سوی دیگر، شهرهای کوچک روستایی ممکن است فقط مسیرهای خاکی داشته باشند که آنها را به هم متصل می کند، زیرا به دفعات مورد بازدید قرار نمی گیرند. به همین ترتیب، همانطور که مغز در طول دوره نوجوانی رشد می‌کند، ساختن اتصالات ماده سفیدی را که بیشتر استفاده می‌کنیم در اولویت قرار می‌دهد و آن‌هایی را که دیگر استفاده نمی‌کنیم حذف می‌کند (شکل 1را ببینید). این به مغز این امکان را می دهد که به سرعت به چیزهای خاص و معمولی پاسخ دهد، بدون اینکه شما زیاد به آنها فکر کنید.

شکل 1-ماده سفید یا همان نقشه راه مغز که دوران نوجوانی شکل می گیرد. کار او تقویت اتصالات اصلی مغز که بسیار زیاد از آنها استفاده می کنیم و همچنین حذف اتصالات فرعی که استفاده نمی کنیم، است.

در همان زمان، ماده خاکستری ما در مناطقی از مغز که بیشتر استفاده می کنیم، متراکم تر می شود. آن را مانند شهرهای کوچک مغز در نظر بگیرید، جایی که آسمان‌خراش‌های ماده خاکستری و مراکز خرید در آن ساخته شده‌اند تا تجارت و فعالیت‌های زیادی در یک نقطه اتفاق بیفتد. تا پایان دوره نوجوانی، یک مغز سالم دارای شبکه ای از بزرگراه های ماده سفید و شهرهای متراکم ماده خاکستری خواهد بود که به ما کمک می کند اطلاعات زیادی را به سرعت و به طور موثر پردازش کنیم.

https://bestkid.ir/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9%d8%a7%d9%86/%d8%aa%d8%b1%d8%a8%db%8c%d8%aa-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9%d8%a7%d9%86/%da%a9%d8%aa%da%a9-%d8%b2%d8%af%d9%86-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9.html

علائم افسردگی در نوجوانان

افسردگی در نوجوانان به صورتی نیست که همیشه غمگین یا بی حوصله باشند بلکه خشم و پرخاشگری یکی از مهم ترین علائم وجود افسردگی در نوجوانان است. افسردگی در همه به یک صورت بروز نمی کند  علائم یکسانی ندارد. برای مثال بعضی از نوجوانان درگیر افسردگی ممکن است نتوانند در مدرسه تمرکز کنند و به دنبال آن شاهد افت تحصیلی آن ها باشیم. در برخی دیگر این افسردگی با عدم تمایل به انجام فعالیت های روزانه و نداشتن امید به آینده همراه است. ناتوانی در برقراری ارتباط نیز می تواند یکی دیگر از این علائم باشد. به طور کلی علائم بروز افسردگی در نوجوانان به شرح زیر است:

ناراحتی

عصبانیت

نداشتن انگیزه برای انجام کارها

عدم تمرکز

نداشتن عملکرد مناسب در مدرسه

نبود انرژی و خستگی های مکرر

بی حوصلگی و بی قراری

فاصله گرفتن از اجتماع

فکر کردن به خودکشی و مرگ

تغییردر عادت های غذایی و خواب

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا